Tärkeää tietoa asukkaalle

Muuttaminen

Muuttoilmoituksen voi tehdä sähköisesti täällä. Poismuuttaessa huoneistossa suoritetaan katselmus ennen vuokrasopimuksen päättymistä.

Pois muutettaessa on asunto ja varastotila siivottava. Huoneiston irtisanominen on tehtävä kirjallisesti, verkkosivujen lomakkeella (tähän linkki) tai sähköpostilla.

Asukkaalle luovutetaan kolme avainta asuntoon ja yksi postilaatikkoon. Lisäavaimista peritään maksu.

Huolehdithan että vakuutuksesi on kunnossa. Asukkaan irtaimiston korvaa asukkaan oma kotivakuutus. Aurinkosäätiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon rakenteet ja kiinteät kalusteet.

Aurinkosäätiön hissinedustalla kolme henkilöä. Nainen tulossa hissistä hymyilee ja mies menossa hissiin. Kolmas nainen rollaattorin kanssa katselee heitä.
Kolme naista pelaa parvekkeella Kimbleä.

Asumisen tuet

Kela avustaa eläkkeensaajan asumistuella jos kriteerit täyttyvät. Täältä asumistukilaskuriin. Pyrimme tarvittaessa auttamaan sinua.

Asunnot, yhteiset tilat ja pihat

Tupakointi ja lintujen ruokkiminen on ehdottomasti kielletty. Naapureille on annettava yörauha.

Jotta sisäilma pysyisi hyvänä, älä peitä ilmastointiventiilejä. Lämpötila asunnoissa pyritään pitämään +22 asteessa. Asunnossa voi tuntua hetkellisesti viileältä syksyllä ennen lämmityskauden alkamista sekä talvella jos ulkolämpötila muuttuu nopeasti. Vaikka patterit tuntuvat viileältä, huoneiston lämpötila saattaa silti olla riittävä. Älä peitä termostaattiventtiiliä verhoilla tai suurilla huonekaluilla.

Korjaus- ja muutostöistä tulee sopia vuokranantajan kanssa. Turvaketjua EI saa asentaa oviin, sillä apua tarvittaessa se estää nopean avun saamisen.

Vesivuodoista, kosteusvaurioista ja muista huoneistoissa havaituista vioista on viipymättä ilmoitettava.

Pyörät ja kelkat, pyörätuolit on säilytettävä niille varatuissa paikoissa, ei portaikossa. Pelastusviranomainen on kieltänyt sähkömopojen säilyttämisen käytävillä.

Yhteistä kellaritilaa ei saa käyttää varastona. Tavaravarastossa/kellaritiloissa ei saa säilyttää tarpeetonta syttyvää tavaraa, palavia nesteitä tai kaasuja.

Laitteet, WC ja kylpyhuone

Huoneistoissa on jääkaappipakastin/jenkkikaappi. Jääkaapin suosituslämpötila on + 5 astetta ja pakastimen -18 astetta. Huomaa, että lämpötila vaihtelee kaapin eri osissa siten, että alempana on viileämpää kuin ylhäällä. Sulata ja siivoa jääkaappisi säännöllisesti.

Pesukoneelle on paikka kypyhuonetilassa. Koneen liittämisestä vastaa asukas. Asitanpesukoneen asennuksen saa tehdä vain alan valtuuttama ammattilainen määräysten mukaisesti. Pidä täyttöhanat kiinni, kun et käytä koneita.

Jätä kylpyhuoneen ovi raolleen suihkun tai pyykinkuivauksen jälkeen, jotta ilma kiertää paremmin ja kosteus haihtuisi. WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa tai päästää jätettä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen.

Vesilukot ja lattiakaivot kuivuvat, jollei viemäriin lasketa vettä pitkään aikaan. Asunnossa saattaa tällöin tuntua viemärin haju. Puhdista lattiakaivot riittävän usein.

Naantalin Aurinkosäätiön asukas hoitaa kasvejaan

Jätehuolto

Lajittele jätteet jätekatoksessa niille kuuluviin astioihin. Sekajätteelle on omat säiliöt. Toimitathan itse isot jätteet mm. huonekalut, patjat ym. hävitettäväksi tai kiertoon. Jätteitä ei saa jättää jätepisteen ulkopuolelle.

Tarpeetonta tavaraa tai isompaa jätettä ei saa laittaa säätiön jätesäiliöön, vaan ne on toimitettava itse kaatopaikalle.

Naantalin Aurinkosäätiön roska-astiat.
Turvalliset led-kynttilät asetelmassa.

Turvallisuus

Kynttilöiden polttamista on vältettävä oman ja muiden turvallisuuden vuoksi. Jos haluat kynttilätunnelmaa, suosittelemme led-kynttilöitä.

Asunnoissa on automaattinen palohälytysjärjestelmä sekä sprinklaus. Sammutinpeite on hyvä ensisammutukseen ja pieniin palonalkuihin.

Kaikilla ulko-ovilla on nauhoittava kameravalvonta.

Varha asentaa asuntoihin turvapuhelinjärjestelmän jos heidän myöntämisperusteet täyttyvät.

Naantalin Aurinkosäätiön käytävillä on tukevat kaiteet.

Ovet

Ulko-ovet pidetään auki kello 7–21. Muina aikoina ovissa on ovipuhelimet, joilla saa yhteyden talossa toimivaan henkilökuntaan. Ovista kuljettaessa on huolehdittava, että ne lukkiutuvat uudelleen.

Aurinkosäätiö avaa oven vain huoneistossa kirjoilla olevalle tai sovitusti asukkaan luvalla.